دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه گفت: پس از اينکه وزارت ارتباطات مهلت چند ماههاي را از کارگروه براي هوشمندسازي فيلترينگ درخواست کرد اخيراً اعلام کرده که آمادگي شروع اجراي هوشمندسازي را دارد و از کارگروه تقاضاي برگزاري جلسه فوقالعاده براي رسيدگي به اين موضوع را کرده است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از فارس،
عبدالصمد خرمآبادي در پاسخ به اين سؤال که اخيرا آقاي محسنياژهاي با اشاره يکي از جلسات اخير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه اعلام کرده که تصميماتي درباره شبکههاي اجتماعي در اين کارگروه اتخاذ شده که وزارت ارتباطات مهلت چند ماههاي را درخواست کرده و پس از پايان اين مهلت درباره شبکههاي اجتماعي تصميم قطعي گرفته ميشود، جزئيات بيشتر در اين باره چيست؟ اظهار داشت: اخيراً در يکي از جلسات کارگروه مصاديق محتواي مجرمانه وزارت ارتباطات از دادستان کل کشور براي پيادهسازي مرحله اول فيلترينگ هوشمند مهلت چند ماهه را درخواست کرد که نهايتا دادستان کل کشور و ساير اعضاي کارگروه با اين فرصت چندماهه موافقت کردند و مقرر شد اولين مرحله هوشمندسازي فيلترينگ حداکثر ظرف مدت۴ ماه شروع شود واين روند تا هوشمندسازي کامل ادامه پيدا کند.
دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه گفت: البته اخيرا وزارت ارتباطات اعلام کرده است که آمادگي شروع فيلترينگ هوشمند را دارد و از کارگروه تقاضا کرده که جلسه فوقالعاده براي رسيدگي به اين موضوع تشکيل دهد. وي ادامه داد: بنابراين در جلسه آينده کارگروه اين موضوع مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرد و تصميم مقتضي در اين رابطه اتخاذ خواهد شد.
خرمآبادي يادآور شد: وزارت ارتباطات اخيراً اعلام کرده که آن وعدهاي که براي اجراي چند ماهه اعلام کرده بود اکنون آمادگي اجرايش وجود دارد.
تأخير چند ساله در اجراي فيلترينگ هوشمند از سوي وزارت ارتباطات
خرمآبادي در پاسخ به سؤاليکه پرسيد موضوع راهاندازي فيلترينگ هوشمند از چه زماني در کارگروه مطرح شده، گفت: راهاندازي فيلترينگ هوشمند موضوع جديدي نيست و کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه از سال ۱۳۸۹ فيلترينگ هوشمند را از وزارت ارتباطات مطالبه کرده و از وزارت ارتباطات خواسته تا سيستم فيلترينگ هوشمند محتوا (کانتنت فيلترينگ) به سيستم فعلي فيلترينگ بر اساس URL (فيلترينگ نشاني) افزوده شود که متأسفانه اين امر تاکنون محقق نشده است.
دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار فارس مبني بر اينکه دلايل عدم تحقق فيلترينگ هوشمند تاکنون چه بوده، گفت: علت اين تأخير را بايد از مسئولان محترم وزارت ارتباطات سؤال کرد که در اين راستا دادستان کل کشور، حجتالاسلام و المسلمين آقاي رئيسي در يکي از جلسات کارگروه خطاب به مسئولان وزارت ارتباطات اعلام کرد همانگونه که در محيط فيزيکي مرزهاي آبي، خاکي و هوايي کشور مرزبانان مشخصي دارد در فضاي مجازي نيز وزارت ارتباطات مسئوليت مرزباني فضاي مجازي و جلوگيري از ورود محتواي مجرمانه به داخل کشور را بر عهده دارد و بايد همه امکانات خود را براي انجام اين وظيفه به کار گيرد.
اعلام جزئيات جديدي از چگونگي کارکرد فيلترينگ هوشمند
وي در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار که پرسيد منظور از فيلترينگ هوشمند چيست و جزئيات بيشتري از اين طرح اعلام کنيد و آيا فيلترينگ هوشمند به معني اين است که به جاي فيلتر کل محتواي آن سايت محتواي مجرمانهفيلتر شود،گفت: يکي از مزاياي فيلترينگ هوشمند اين است که محتواي مجرمانه فيلتر ميشود ولي اين فيلترينگ مانع از آن نيست که اگر کل فعاليت آن سايت مجرمانه تشخيص داده شود از فيلتر آدرس (نشاني کل سايت) صرف نظر شود در حال حاضر نيز تقريبا در بيش از ۷۰ درصد موارد به جاي فيلتر کل محتواي يک سايت صفحات جزئي آن سايت فيلتر ميشود و فيلتر کل سايت صرفا در ۲ صورت انجام ميگيرد. نخست اينکه کل فعاليت سايت مجرمانه تشخيص داده شود و دوم اينکه امکان احصا و تفکيک محتواي مجرمانه يک سايت از محتواي غيرمجرمانه با تجهيزات فعلي مقدور نباشد در اين صورت کل سايت فيلتر ميشود.
وي گفت: يکي ديگر از مزاياي فيلترينگ هوشمند اين است که اگر محتواي مجرمانه در تعداد زيادي از سايتهاي اينترنتي منتشر شود بدون اينکه نياز به شناسايي و فيلتر تک تک نشانيهاي آن باشد به صورت هوشمند و خودکار از دسترسي به همه آنها جلوگيري ميشود.
دبير کارگروه تعيين مصاديق محتواي مجرمانه يادآور شد: در سيستم فيلترينگ فعلي اگر يک محتواي مجرمانه براي مثال در ۱۰۰ نشاني منتشر شود حتما بايد ۱۰۰ نشاني شناسايي و بعد از آن فيلتر شود که وقتگير است.
انتهاي پيام/ن